Vår Ordförande har ordet

Som ordförande i BK Playax vill jag rikta ett stort TACK till alla våra sponsorer. Utan er och er vänlighet att sponsra oss hade vi inte varit där vi är idag... STORT TACK!

En spännande säsong har vi framför oss...

Lycka till alla Playax-spelare!


Jan Bengtsson                                      Ordförande

Hej Vänner...


År 2006 bildades bowlingklubben BK Playax, genom en samman-slagning av BK Ploj och BK Ajax. Under åren 2006 - 2018 har vi spelat mest i division 2, men även varit nere och vänt i division 3. De första säsongerna spelade vi på Kronprinsen, men 2008 flyttade vi verksamheten till Baltiska Bowlinghallen...


2017 och 2018 fick tyvärr två klubbar i Lund lägga ner sin verksamhet, och en hel del av deras spelare valde att komma över till oss. Samtidigt valde Stephan " Steppy " Herminder att börja coacha oss och ett helt nytt tänk kom in i klubben, med mer seriös träning och matchförberedelse.


Säsongen 2019 - 2020 blev väldigt konstig på grund av covid-19 som slog till. Serierna blev inte färdigspelade, vilket innebär att inga förändringar gjordes i serierna inför denna säsong. Samma pandemi förstörde säsongen 2020 - 2021, då bara fem omgångar hann spelas innan serierna avbröts. Än en gång fick alla lag behålla sin plats.


Inför förra säsongen och även inför den kommande har många spelare valt att komma till oss, vilket är väldigt glädjande och verkligen visar att vi är en populär klubb att komma till och trivas med. Vill passa på att hälsa våra nya killar välkomna till BK Playax!


Vi är idag absolut en av de klubbar i Malmö som växer mest och vi har idag

43 stycken licensierade spelare. Detta är vi väldigt stolta över. Förutom A-laget i division 1 har vi ett F1-lag i division 2 Södra Götaland, ett F2-lag i division 3 Södra Götaland och ett B-lag i Sydskånska Reservlagsserien division 3.


Jag vill också hälsa alla lag som kommer till Baltiska hallen för en match mot oss hjärtligt välkomna och hoppas på trevliga tillställningar tillsammans. Vi hoppas också på fortsatt stort publikstöd från våra trogna supportrar,