Som ordförande i BK Playax vill jag rikta ett stort TACK till alla våra sponsorer. Utan er och er vänlighet att sponsra oss hade vi inte varit där vi är idag... STORT TACK!

En spännande säsong har vi framför oss...

Lycka till alla Playax-spelare!


Jan Bengtsson                                      Ordförande

Vår Ordförande har ordet

Hej Vänner...


År 2006 bildades bowlingklubben BK Playax, genom en samman-slagning av BK Ploj och BK Ajax. Under åren 2006 - 2018 har vi spelat mest i division 2, men även varit nere och vänt i division 3. De första säsongerna spelade vi på Kronprinsen, men 2008 flyttade vi verksamheten till Baltiska Bowlinghallen...


2017 och 2018 fick tyvärr två klubbar i Lund lägga ner sin verksamhet, och en hel del av deras spelare valde att komma över till oss. Samtidigt valde Stephan " Steppy " Herminder att börja coacha oss och ett helt nytt tänk kom in i klubben, med mer seriös träning och matchförberedelse.


Säsongerna 2019 - 2020 och 2020 - 2021 avbröts av pandemin, så det var efterlängtat när 2021 - 2022 kunde färdigspelas, även om säsongen för vår del slutade med degradering till div 2 för A-laget och div 3 för F1-laget. Nu startar vi om och är fast beslutna att båda lagen skall kunna ta steget upp en serie.


Inför förra säsongen och även inför den kommande har många spelare valt att komma till oss, vilket är väldigt glädjande och verkligen visar att vi är en populär klubb att komma till och trivas med. Vill passa på att hälsa våra nya killar och tjejer välkomna till BK Playax!


Vi är idag absolut en av de klubbar i Malmö som växer mest och vi har idag

44 licensierade spelare. Detta är vi väldigt stolta över. Förutom A-laget i div 2 har vi ett F1-lag och ett F2-lag i division 3 Södra Götaland och ett B-lag i Sydskånska Reservlagsserien division 2.


Jag vill också hälsa alla lag som kommer till Baltiska hallen för en match mot oss hjärtligt välkomna och hoppas på trevliga tillställningar tillsammans. Vi hoppas också på fortsatt stort publikstöd från våra trogna supportrar,